Har du styr på hunden i bilen ?

9. maj 2023 by Ingen kommentarer

Kører hunden med i bilen ? 

Er du bilejer med hund og har du helt styr på din hund når den er med i bilen. Så er det måske en god ide at sikre dig at din hund samt du får den mest sikre transport når i er ude og køre. Hertil har i selvfølgelig også et ansvar for alle de andre trafikanter når i ruller på vejene.

Hunden skal sidde trygt i bilen 

Når du er ude og køre så er det bedst din hund sidder nogen lunde fast og trygt et sted i bilen. Det vil sige enten med en sikkerhedssele til hunden eller et hundebur bagi bilen. Hvis din hund ikke er fastgjort på denne måde risikere du at hunden bliver slynget rundt i et trafikuheld, til fare for sig selv og ikke mindst alle i bilen.

Har du en stor hund er det livsfarligt med en hård opbremsning, for det er rigtig mange kilo du pludselig potentielt kan få i hovedet. Hertil skaber det også bare en meget mere tryg og sikker transport. 

Husk også en hunderampe til bilen

Når du er ude og køre er sikker kørsel selvfølgelig vigtig. Men det er også vigtigt at sørge for din hund har de bedste vilkår når hunden skal ind og ud af bilen. Selvfølgelig kan du bære din hund ind og ud af bilen, men har du en stor hund er denne løsning ikke holdbar. Her bør du få en hunderampe til bilen, således at din hund ikke beskadiger sine led og krop når den springer ud af bilen.

En hunderampe til bilen kan du købe hos de fleste førende forhandlere af udstyr til hunden. Her får du også en sikkerhedssele til hunden, eller et godt solidt hundebur. 

Vi håber det giver stof til eftertanke. Et er selvfølgelig du skal sikre dig selv når du kører vil, men dertil er det lige så vigtigt at din hund er sikret.